Tour du Wildhorn - Cabane des Audannes

A hétvégi kétnapos túrán a Tour du Wildhorn egy szakaszát céloztuk meg. A túra kezdőpontjához, a Col de Sanetsch-hez, busszal érkezünk. A hágóhoz mintegy 1 órás kanyargós és keskeny út vezet Sionból. Néhány helyen a busz is alig fért át a sziklákba fúrt alagutakon.

A Col de Sanetsch-től a túra meredeken indul, de szerencsére a rövid, de nehéz szakaszt pont ebédidőre tudjuk magunk mögött. Kis pihenő után a Col des Audannes felé folytatjuk utunkat. A hágó előtti néhány tíz méter kicsit izgalmasabb: némi kötél és létra segítségével érünk át a 2709m magas nyergen.

Az innen nyíló völgy (Les Audannes) alján fekszik az első nap végállomása. Még mielőtt odaérnénk, egy rövid kitérőt teszünk és felmászunk a Sex Rouge-ra (ejtsd szé rúzs), ahonnan a környező csúcsokat próbáljuk több-kevesebb sikerrel beazonosítani. Innen már csak lefelé kell gyalogolni a Cabane des Audannes-ig, ahol az éjszakát töltjük.

A második napon 8 órás túra vár ránk. Reggeli után a házból kiérve már előttünk a nap első hágója (Col des Eaux Froides). Az út nagy része jól járható, azonban egy szakaszon sziklás, csúszós részen kell átkelni, ami lelassítja a csapatot.

A nap második hágójára a 2756m magas Schnidejoch-ra, egy rövid ebédszünetet követően jó tempóban érünk fel. Innen már nem kell feljebb menni, de még négy óra gyaloglás van előttünk. Útközben a Wildhornhütténél pihenünk egy kicsit, majd nagy léptekkel haladunk Ifigenalpig, ahol a túra véget ér.

A teljes útvonal (kattintásra nagyobb lesz):

Térkép: Wanderland Schweiz.