Új Év Hollandiában

Eindhoven

A karácsonyi családi hétvége után Eindhovenbe repülök. A repülőtérről csak 10 perc buszozás a belváros, így az utazás sokkal kellemesebb, mint legutóbb, amikor Schipol-ról kellett mintegy 2 órát vonatozni. Másnap a Phillips múzeumban és a városban mászkálunk.

Amsterdam

December 31-ét az amszterdami Rijksmuseum-ban töltjük. Többek között itt van kiállítva Rembrandt Éjjeli őrjárata . A múzeumot nagyon jól be lehet járni az audioguide által ajánlott útvonalakon.

Utrecht

Amszterdamból este érkezünk a Szilveszteri partira. Este grillezünk, eszegetünk, éjfélkor pedig a kibontott pezsgősüvegekkel a belváros utcáin rögtönzött tűzijátékot nézzük meg. Miután a rakéták nagy részét fellőtték egy közeli klubba megyünk, ahol egy funk band koncertjén csápolunk hajnalig.

Leiden

Az újévi regenerálódást Leidenben kezdjük meg. Városnézés és sétálás.

Den Haag

Leidenből reggel egy fél órás vonatút Hága. A fő célpont az Escher múzeum, majd itt is körülnézünk a városban. Este vissza Leidenbe.

Rotterdam

Szintén nem túl hosszú vonatút Rotterdam. A modern építészetéről híres városban megnézünk néhány fontos épületet: a pályaudvar, Markthal, kockaházak, mind nagyon jól eltalált konstrukció.

Délután Európa legnagyobb kikötőjében fizetünk be egy hajós túrára.

Az újévi vakáció végén Rotterdamból repülünk vissza Genfbe.